//mustache girl.
Hari Sukan , Hari Kita , Hari Bergembiria ^^
Thursday, July 5, 2012 | 2:49 AM | 0 weird people

Assalamualaikummmmmmmm ^^
Hi readers , Hi followers , Hi Stalkers , Hi Lover's :*
Meet me again , SOFIA RAHMAD here ^^
Haha , korang semua apa khabar ? hopely korang sihat sihat je :) Sofia dkt sini pun alhamdullillah , sihat jugakk . Hee :> Korang korang ! sekolah korang dah buat hari sukan ? Sofia dah ^^ Weheooe ! Best kod ^^ Tapi this is frist time sambut dkt SMK BATU MUDA , This is first time sofia masuk pasukan sorak & This is first time sofia sambut hari sukan sekolah tidak menjemput ibu bapa . Its was Ausome ! Wuhuuuu ~ Nak tahu tak apa jadi ? Jumm ~~ Sofia stroy :*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1 2 3 START ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pukul 5 : 54 pagi 
Time ni otp dengan tengku ^^  act tugas tengku time ni Kejutkan sofia suruh bangun then solat subuh . padahal , sofia dah bangun dalam pukul 5 : 15 pagi tuu . sbb tak boleh tidur . act kungci jam 5 : 30 , tapi ni dah ter awal bangun , then , just baring baring , tengok jam dan 5 : 20 mcm tuu , sofia bangun dari katil then mandi , siap siap semua tu lah , lepas tu sofia dgr bunyi telifon :) Rupa rupanya , Tengku yang call ^^ lepas tu kan , kan , kan , tengku tertidur balik -.- Alahai :3 Hahah ,

Pukul 6 : 40 
Tengku text sofia suruh siap siap , dia kata jap lagi , dia dtg dan dia sampai , terus gerak sekolah . Lepas tuu dalam pukul 6 : 55 Tetibaaa bunyi " TingggggTonggg" . Arisssa , Syera dgn Alissa zakaria dtg rumah , diorng ajak gerak sesama , gerak lah , then sampai dekat dekt dgn bukit , nampak tengku dah sampai , tengku pun ikut lah jalan sama sama ^^ kita orng jalan dua orang sambil . Hahahaha ! Adelewww . Ta boleh cakap ! Apaa ? Eh , No ! Kita orang dua dua sambil jalan lambat lambat lahh . Haih -.- 

Pukul 7 : 05
Kiteorang sampai sekolah dan berpecah pergi rumah sukan masing masing :) Tengku rumah unggu , sofia rumah merah sama dgn arissa ^^ Sofia dgn arissa gerak belakang bengkel sbb kiteorng dua sorak kan , so wanna get readdy ! Sampai je belakang tempat bengkel motor yg selalu buat latihan tuu , sofia jumpa lah captain captain cheer merah ^^ Min , Nana , dgn Echa ^^ Haha , kat situu ada jugak anas , afifah , farah , then ramai ahh , Ha ! lupa Syasya pun ada jugak , tapi syasya dtg lambat sikit lahh . Hahah , 

Pukul 7 : 15 
Pasukkan cheer bagi rumah merah , get geady untuk performing ^^ sebelum tuu , kitaorng trainning , trainning , trainning dan teruskan traiining ! Urgh ! Penat gilaa :3  Then kitaorng berhenti ., dalam pukul 7 : 30 SUKAN DAH START ^^ dimulakan dengan PEBARISAN :') Its was Auwsome !  Serius ! Tahun ni merah pakai mascord " Ultrmen " . Hahaha , sebut ultramen teringat " TOMEN " sofia , Haha , dah diam ~ Lalala ~ bukan pebarisan untuk setiap rumah je :) anggota unit beruniform pun turun serta jugak ^^ contoh mcm KRS :) KEDET BOMBA :) PUTERI ISLAM :) PMSB :) dan bagai bagai bagai lagii ~~ lepas tuu , ada lah ucapan dari cikgu cikgu , dari VIP , dari apa entah ,  dari semua pihak yg terlibat lah ! Haaa , kan senang -.- then diorng rasmi lahhh .

Pukul 8 : 15
Time kat atas ni , taram je act . ta tahu pukul brapa . Haha , SUKAN pun start dgn acara lari . Time acara lari tuu kan , geng cheer merah semua nya berterabur . entah berpecah belah semuanyaa , tetiba habis je acara lari , cikgu bagi pengunguman " Pasukkan sorak setiap rumah , ada dikehendaki bersedia " . BOM ^^ kelam kabut semuaa . Hhahaha , ada yang tengah makan , tengah beli makan , tengah ada kat kemah dan sofia , hilang pom pom . frist tengku pengang then cari tengku tak jumpa . bila jumpa dia tengah tolong cikgu bila jumpa dia pompom tada kat dia . apa lagi , amik jelah pompom sapa punn . Hahahahaha ;D

Time nak masuk sorak tuu , Fuihh -.- Memang gentle , gelabah gila , rasa mcm .... mcm ...... Takut !  Hahah , then bila dah kat tengah tengah padang , depan semua orng yg ramai tuuuu . Ouchhh ! Gelabah gilaa , jantung dupdapdupdap je , Hahahahahhahahha ;D sampai satu lagu yg last , tahu tak sofia salah step :3 


Lepas tuu , sofia terus berkepittt je dengan tengku ^^ Wuhuuuu ~ kiteorng pergi kentin sama sama , lepas tu an tengku belikan kita nugget . lepas tu an an an , nugget tuu panas , tengku tolong tiupkan nugget tuu biat sejukk , then dia bagi sofia . Atoto :) Shuitt kan ? Macehh macehh :* Pastuu, start je activiti lari yg 4 x 100 , balblabla lompat tinggi tuu kan , sofia dgn tengku saling perli perli rumah sukan mana num 1 dgn num brape brape lah diantara rumah sukan sofia dgn dia . Hahahah , sampai lah balik .

Bila balik , kiteorng balik jalan kaki sama sama , then berhenti kat gerai cik leha beli ice blanded ^^ Ice blanded dia terbaik wooo ^^ then sofia punya siap dulu . tapi tengku punya belum siap . lepas tu kan , sofia bagi dia minum ice blanded sofia , sofia paksa dia makan bubble . Hahha , then dia pun telan , lepas tu kan , sofia punya bubble tersekat dkt stroww , tengku pun tolongg lah nak try keluarkan bubble tuuu . lepas tu kan ada lah manusia nama dia sheeda dgn kwn dia dia kata " sweetnya " . Hahaha , macehhh :* manada sweet , biasa biasa je tuu :") Then , tahu takkk , time dekat sik leha tuu , tengku kene baling tepung dgn arissa ! Hahahhaa , then terserlah kesepelan mata dia tuu . comel sungguh !



Lepas tuuu , kita orang dua gerak balik rumah :0 tengku hantar kan sofia sampai depan rumahh ^^ Hahha , thankYouuu tentiuuuu :* lepas tu kan , bila sofia dah sampai rumah , tengku dah sampai rumah , mandi , makan semua tuuu , kiteorng dua OTP ^^ Yeyyyyyy :* The End ..... 

Setiap hari yang belalu , pasti ada gelak ketawa dan ujian yg tersendiri :) kita hanya mampu merancang dan hanya mampu membayangkan tetapi yg tertukan semuanya ALLAH :) Dan hari hari yg kita alami , perlulah kita menghargai dgn sebaik mungkin :')

Hahaha , yeyyy , Sekian sudah hari sofia :) soo , how it ist ? best ? or not ? i think this storry kurang hiburlah kan ? Hmm , if betul apa yg sofia ckp , sorry . maybe dah tada idea . Hhahhaah , lain kali kalau sofia ada idea , sofia terus on lappy then terus update okeyy ? Sooo , readder's :* I HOPE HOPE HOPE you like it and enjoyyed :* ThankYouu :*

LotsOfLove
xoxo Tengku _ Sofia :*



WELCOME WELCOME WELCOME TO MY BLOG ! Nice to see you in blog . Enjoy with all my stories :).

CURRENTLY : I'm so cute 
MOOD : not that happy.


Life Scene
The Author
YOU KNOW WHAT ? THAT I'M SOOOOOOOOOOOOOOOO CUTE >.<.
Tranana ~ OMG :'3 Seriusly , Im not ready yet :'(